Módszertan

Módszertanunk egyszerű: visszajelzést kapunk a vállalat legértékesebb erőforrásaitól – a dolgozóktól. A dolgozói véleményről kap képet specifikus kérdőívünk segítségével, amelyben az állításokat és kérdéseket az Aon részletes adatbázisából válogattuk.

A felmérés lebonyolítható sztenderd vagy testreszabott dolgozói elkötelezettség- és elégedettségmérés keretei között is.

A Legjobb Munkahely díj elnyerését a résztvevő vállalat 4 index területen elért eredményei alapján határozzuk meg:

1 Elkötelezettség Index Az alkalmazottak pozitívan nyilatkoznak a vállalatról, érzelmileg kötődnek hozzá, és motiváltak
2 Vezetés Index A vezetők képesek elkötelezni a munka-vállalókat a vízió iránt és a siker felé vezetik a vállalatot.
3 Teljesítmény kultúra Index A munkavállalók tisztában vannak a vállalat céljaival és azzal, hogy hozzájárulásuk miként segíti a nagyobb teljesítmény elérését.
4 Munkáltatói márka Index A vállalat folyamatosan képes biztosítani a képzett tehetségeket az üzleti célok elérése érdekében.

E négy index minden vállalat esetében kiszámításra, majd összehasonlításra kerül az Aon küszöbértékekkel, melyek az magyarországi eredményeken alapulnak.

Hogyan számoljuk a küszöbértékeket?

A felső kvartilishez tartozó küszöbértékeket a 4 indexhez (elkötelezettség, vezetés, teljesítményközpontú kultúra, munkáltatói márka) évente számoljuk globális kutatási adatbázisunk segítségével:

A referenciaértékeket olyan homogén ország csoportokra határozzuk meg, melyekben hasonlóak a kulturális és foglalkoztatási gyakorlatok. Ennek köszönhetően módszertanunk következetes, ugyanakkor lehetővé teszi a kulturálisan releváns összehasonlítást. Attól függően, hogy hol pályázott, vállalata elérhet lokális, regionális vagy globális elismerést.

Jelentkezéshez és további információkért lépjen velünk kapcsolatba!

Kapcsolat