Elkötelezettség a gyakorlatban

A munkavállalói elkötelezettség olyan humán tudomány, mely egy folyamatosan fejlődő, tökéletlen világban működik. Az Aon Hewitt-nál tudjuk, hogy az elkötelezettség mérés és megvalósítás nagy kihívást jelent. Kutatásaink mutatják, hogy bár a szervezetek több mint 70%-a méri a munkaválllalók elkötelezettségét, csupán 20%-uk fordítja át az adatokat olyan megfogható akciókká, melyek képesek pozitívan befolyásolni az egyén munkaélményét és az üzleti eredményeket.

De miért is olyan nehéz elérni a kívánt eredményeket? Melyek azok a tényezők, amelyek megnehezítik az egyedi tulajdonságokkal felruházott cégek az elkötelezettség megteremtése felé tett törekvéseit?

Az Aon Hewitt-nál ismerjük ezt a valóságot, ahogy aktuális és jövőbeli üzleti kihívásait, s készek vagyunk megoldásiankat az Ön igényeihez igazítani. Képesek vagyunk az elkötelezettséget stratégiai szintre emelni, energizálni munkaválllalóit és vezetőit, képessé és felkészültté tenni őket, büszkeséget építeni és fejleszteni vállalata kultúráját.

A legjobb megoldásokkal alkamazkodunk valóságához:
engagement-square Enablement-square

leaders-square

deal-square intelligenge-square