A Legjobb Munkahelyek program története

Az Aon Hewitt több mint egy évtizede végzi világszerte a Legjobb Munkahely Felmérést.

A kutatás 2001-ben jutott el először Magyarországra, Németország mellett az első európai országként. 2003-ra már átfogó globális felméréssé nőtte ki magát a kutatás: közel 30 ország alkalmazottai értékelték munkahelyüket.. A kiszélesedő európai részvétel ekkorra lehetővé tette egy közös európai lista összeállítását, illetve módot adott egy átfogó, a kontinens humán gyakorlatait vizsgáló elemzés elkészítésére is.

2003-tól felmérésünk partnereink elismerése, növekvő érdeklődése mellett maga mögött tudhatja a Szociális és Munkaügyi Minisztérium védnökségét is, majd 2007-től a Világgazdaságnak mint Magyarország vezető üzleti napilapjának médiapartnerségét.

2008-ban minden eddiginél nagyobb érdeklődést tanúsítottak a vállalatok: Magyarországon közel 150 vállalat vett részt a felmérésben, Nagyvállalatok, valamint Kis- és középvállalatok kategóriában, lehetővé téve, hogy a cégek “saját súlycsoportjukban” mérettessék meg magukat. Ugyanebben az évben több mint 15 iparág vállalata képviseltette magát a felmérésben, így a felmérés történetében először 5 kategóriában Iparági győztest is hirdettünk.

2009-től módosultak a részvételi kategóriák, és a vállalatok kizárólag munkavállalói létszámuk alapján kerültek besorolásra a 50-250 fős, 250-1000 fős vagy 1000 fő feletti csoportokba. Az új besorolás eredményeképpen a korábbi évekhez képest 2009-ben összesen 9 Legjobb Munkahely került kihirdetésre.

2010-ben ünnepelte a Felmérés a 10. évfordulóját, ahol a korábbi résztvevői számot fenntartva sikerült a vállalatok érdeklődését új témák (pl. munkáltatói arculat, hatékony javadalmazás, munkahelyi egészség) kapcsán is bővíteni. A felmérés első tíz évének lezárásaképpen pedig átadásra került az „Évtized Legjobb Munkahelye” díj is. Egy sikeres első évtizedet lezárva a Felmérés 2011-től megújulva várja az érdeklődő szervezeteket, vállalatokat.

2015-re globálisan az Aon Hewitt számos fejlesztést hajtott végre világszerte, és kialakította a „Best Employers Program”-ot, melynek újításait a magyarországi Aon Legjobb Munkahelyek programba is beépítettük. A fejlesztések céljai többek között, hogy a klasszikus rangsort megszüntetve a Legjobb Munkahely Díj elnyerésének kritériumait teljesítő vállalatok elismerésben részesülhessenek a rangsorban elfoglalt helyüktől, illetve méret-, vagy iparági kategória besorolásuktól függetlenül, illetve hogy megújult hatáselemzési módszertanunk segítségével még pontosabb fejlesztési irányokat jelölhessünk ki ügyfeleink számára.